در این مقاله قصد داریم تا به صورت مفصل و کامل در رابطه با: قیمت وکیل دیوان عدالت اداری به بحث و بررسی بپردازیم. در بدو امر توضیح کاملی از دیوان عدالت اداری و شیوه ی انتخاب و بهره مند شدن از وکیل خوب را بیان می کنیم و در ادامه به اصل مطلب یعنی قیمت وکیل دیوان عدالت اداری و هزینه های حق الوکاله و تمبر مالیاتی که می بایست برای وکیل بپردازیم، خواهیم پرداخت.
در ضمن بر اساس آیین نامه و منطبق بر آن، توضیحاتی ارائه خواهیم داد تا اگر زمانی در رابطه با موضوعی تصمیم داشتید که به کمک وکیل و از راه دیوان عدالت اداری وارد شوید و اقدام نمایید، با شناخت کامل و با دیدی باز این کار را انجام دهید تا رضایت مطلوب شما حاصل شود و در نهایت موفقیت را برای شما به ارمغان آورد.
برای روشن شدن مطلب در آغاز به ذکر موضوعات و سوالاتی چند در ارتباط با قیمت وکیل دیوان عدالت اداری و تشریح آن ها می پردازیم. لطفا ما را همراهی نمایید.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
آیا در خصوص دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید وکیل دیوان عدالت اداری به چه کسی گفته می شود؟
آیا در خصوص مهم ترین خصوصیات یک وکیل دیوان عدالت اداری خوب اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید دیوان عدالت اداری برای بررسی و رسیدگی به چه نوع پرونده هایی تشکیل شده است؟
آیا می دانید چگونه می توانیم بهترین وکیل دیوان عدالت اداری را پیدا نماییم؟
آیا می دانید وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری به چه کسی می گویند؟
آیا می دانید وکیل متخصص در زمینه ی دیوان عدالت اداری دقیقا چه مجموعه کارهایی را انجام می دهد؟
آیا می دانید یک وکیل خوب در زمینه ی دیوان عدالت اداری چه کسی می باشد؟
آیا می دانید مهم ترین تفاوت بین وکیل دیوان عدالت اداری و وکیل دعاوی دادگستری در چه چیزهایی می باشد؟
آیا در خصوص استفاده از روش های فوق العاده توسط وکیل تخصصی دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
آیا از قیمت وکیل دیوان عدالت اداری در دعاوی گوناگون دیوان، اطلاع دارید؟
آیا از تفاوت ما بین قیمت وکیل دیوان عدالت اداری و دادگاه ها اطلاع دارید؟
آیا در خصوص چگونگی طرح شکایات در دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید در پرونده های دیوان عدالت اداری طرفین دعوا چه کسانی و چگونه تعریف می شوند؟
آیا می دانید مهم ترین اختیارات و وظایف دیوان عدالت اداری کدام موارد می باشند؟
آیا می دانید قیمت وکیل دیوان عدالت اداری برای طرح شکایت چگونه محاسبه می شود؟
آیا در خصوص اهمیت مشاوره ی حضوری با وکیل دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید چگونه می توانیم روند دعوی و پرونده ی خود را به وکیل دیوان عدالت اداری بسپاریم؟
آیا در خصوص دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع رسیدگی به شکایات مردمی از دستگاه ها و نهادهای اجرایی اطلاعاتی دارید؟
آیا می دانید حق الوکاله و تمبر مالیاتی وکیل چیست و بنا بر چه دلایلی می بایست پرداخت گردد؟
آیا در خصوص چگونگی پرداخت حق الوکاله و تمبر مالیاتی بعد از انعقاد قرار داد اطلاعاتی دارید؟
آیا از میزان تعرفه های حق الوکاله برای حساب کردن مبلغ وکالت خبر دارید؟
آیا در خصوص موارد تاثیر گذار دیگری که در قیمت وکیل دیوان عدالت اداری موثر می باشند، اطلاع دارید؟
آیا این امکان وجود دارد که برای دعوی خود در دیوان عدالت اداری از وکیل بهره گیریم؟
آیا می دانید دیوان عدالت اداری شامل چه تشکیلاتی می باشد و حدود اختیارات و وظایف آن چیست؟
شرایط و نحوه ی رسیدگی به پرونده ها و نیز آیین دادرسی به دعاوی در دیوان عدالت ادرای به چه صورتی می باشد؟
آیا در خصوص مسئولیت ها، وظایف و حد و حدود اختیارات دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی شباهات و تمایزات دیوان عدالت اداری در مقایسه با دیگر محاکم قضایی اطلاعاتی دارید؟
آیا از تفاوت رسیدگی به پرونده ها در دیوان عدالت اداری با سایر محاکم قضایی اطلاع دارید؟
خلاصه ی مطالب و نتیجه گیری
آیا در خصوص دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
در بخش های آغازین نوشتار قیمت وکیل دیوان عدالت اداری به بیان نکته هایی در زمینه ی دیوان عدالت اداری خواهیم پرداخت. لطفا با ما همراه باشید.
دیوان عدالت اداری یک دادگاه عالی می باشد که در جهت رسیدگی به دعاوی و شکایات اداری و البته بر طبق قانون اساسی و در انطباق با آن تاسیس شده است.
این دادگاه به صورت یک مرجع اختصاصی دادگستری می باشد که زیر نظر قوه ی قضائیه قرار دارد و کار رسیدگی به دعاوی، شکایات و همچنین نظارت بر انطباق آیین نامه ها، تصمیم ها و اقدام های قوه ی مجریه با قوانین و مقررات و به خصوص حل و فصل اختلافات مابین اشخاص و نهادها و ادارات دولتی را بر عهده دارد.
در این نوشتار تصمیم داریم تا مسائل حقوقی و قضایی را برای تان روشن کنیم و همچنین در رابطه با دیوان عدالت اداری سخن بگوییم تا کسانی که با این نام آشنا می باشند، بر میزان آگاهی شان افزوده گردد تا بدانند در چه مواقعی می توانند برای حل مشکل خود به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایند.
لازم به ذکر است که دیوان مذکور به منظور اجرای ماده ی یکصد و هفتاد و سه قانون اساسی ایجاد گردیده است و برای رسیدگی به دعاوی، شکایات و اعتراضات اداری تشکیل شده است و شما می توانید با بهره گیری موثر از یک وکیل دیوان عدالت اداری، برای طرح دعوا و شکایت در دیوان عدالت اداری، در موارد عنوان شده در بالا، اقدام به طرح شکایت خود نمایید.
آیا می دانید که وکیل دیوان عدالت اداری به چه کسی گفته می شود؟
در این قسمت از نوشتار حقوقی ما با عنوان قیمت وکیل دیوان عدالت اداری، به بیان نکته هایی در خصوص وکیل دیوان عدالت اداری خواهیم پرداخت. لطفا ما را همراهی نمایید.
وکیل دیوان عدالت اداری به کسی می گویند که وکیل دادگستری باشد و همچنین با پشتوانه ی علمی و تجارب کافی در این رابطه و با وکالت از طرف موکل خود، برای طرح دعوی و شکایت در دیوان عدالت اداری که در واقع یک مرجع برای شکایت به حساب می آید، اقدام می کند.
از این روی همه ی وکلای پایه 1 دادگستری، امکان اعلام و قبول وکالت در شکایات مرتبط با دیوان عدالت اداری را دارا می باشند و شما می توانید استفاده ی موثری از این امر داشته باشید.
هنگامی که شخص شاکی دعوی خود را از مراجع و ارگان های دولتی به دیوان عدالت اداری می برد
هنگامی که شخص شاکی دعوی خود را از مراجع و ارگان های دولتی و همچنین شهرداری ها به دیوان عدالت اداری می برد، ظاهر امر این گونه است که با توجه به تقاضای پیشین شخص شاکی، طرف مقابل به صورت غیر قانونی از آن چه که او خواسته است، سر باز زده و خودداری کرده است.
حال در این جا یک وکیل با تجربه ی دیوان عدالت اداری که تخصص ویژه ای در امور مربوط به دیوان دارد و در حل و فصل شکایات این بخش مهارت دارد، از طرف شخص موکل برای پیگیری مسئله در دیوان عدالت اداری ماموریت پیدا می کند که البته نیاز است تا پیش از اقامه ی دعوی، یک سری تشریفات را به جا آورده و مراعات کند.
به عنوان نمونه: برای الزام شهرداری در صدور گواهی مربوط به ساختمان، شخص مالک بایستی در آغاز کار به شهرداری برود و تقاضای خود را عنوان کند.
پیشنهاد می کنیم از پست وکیل بدهکاران بانکی دیدن کنید.
آیا در خصوص مهم ترین خصوصیات یک وکیل دیوان عدالت اداری خوب اطلاعاتی دارید؟
در ادامه ی مقاله ی حقوقی با عنوان قیمت وکیل دیوان عدالت اداری، لازم است تا به بیان نکته هایی در خصوص مهمترین ویژگی های یک وکیل دیوان عدالت اداری خوب بپردازیم. لطفا ما را همراهی نمایید.
در زیر مهم ترین و اساسی ترین ویژگی های یک وکیل کاردان و خوب را بیان می نماییم:
- یک وکیل دیوان حرفه ای و خبره کاملا مسلط به قوانین و مقررات در ارتباط با دیوان است.
- وکیل دیوان خوب می بایست از قدرت تکلم زیاد و همچنین فن بیان بالا برخوردار باشد.
- یک وکیل خوب می بایست قادر باشد تا پرونده را در مدت زمان کوتاهی حل و فصل و به اتمام رساند.
- یک وکیل با تجربه، از سوابق و موفقیت های زیادی در حل و فصل پرونده های در ارتباط با دیوان عدالت اداری برخودار است.
- وکیل خوب دیوان قادر به تنظیم لایحه های کتبی آن هم به صورت مطلوب را دارد و می تواند شما را در حل و فصل پرونده تان به بهترین صورت ممکن کمک نماید.
مهم ترین خصوصیت
اما مهم ترین خصوصیتی که یک وکیل خوب دیوان عدالت اداری دارد، این است که با در نظر گرفتن این موضوع که کار رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت غیر حضوری است،
وی اجازه دارد که به صورت حضوری و تاثیر گذار با قضات دیوان گفت و گو نماید. لازم به ذکر است که گفت و گوی حضوری از اثر بخشی موثرتر و ملموس تری نسبت به ارسال لایحه های کتبی برخوردار می باشد و به مراتب نتایج بهتری را به ارمغان می آورد.
و این که یک وکیل دیوان با تجربه، ضمن آن که احاطه ی کاملی بر قوانین و مقررات مرتبط با دیوان عدالت اداری دارد، نسبت به آخرین آراء هیئت عمومی دیوان نیز از اطلاعات کاملی برخوردار می باشد. او همچنین از دقت بالایی در زمینه ی تنظیم و ارائه ی دادخواست و لوایح برخوردار می باشد.
آیا می دانید که دیوان عدالت اداری برای بررسی و رسیدگی به چه نوع پرونده هایی تشکیل شده است؟
در بخش دیگری از مقاله ی حقوقی با عنوان قیمت وکیل دیوان عدالت اداری، لازم می بینیم که به توضیح نکته هایی در خصوص این که دیوان عدالت اداری برای بررسی و رسیدگی به چه نوع پرونده هایی تشکیل شده است، بپردازیم. لطفا ما را همراهی نمایید.
این دیوان یک مرجع خیلی مهم و موثر در زمینه ی بررسی و رسیدگی به دعاوی، شکایات و اعتراض های مردمی در رابطه با دستگاه های اداری و همچنین اجرایی کشور می باشد که بر اساس اصل ماده ی یکصد و هفتاد و سه قانون اساسی تحت نظر شخص رئیس قوه ی قضاییه اداره می گردد.
نخستین هدف از تشکیل و تاسیس این مرجع قضایی
نخستین هدف از تشکیل و تاسیس این مرجع قضایی، تحقق یافتن و برآورده شدن حق و حقوق مردم عادی و همچنین بر قرار شدن عدالت اجتماعی می باشد تا مبادا دستگاه های اداری و اجرایی کشور با نفوذ و قدرتی که دارا می باشند، درصدد اعمال زور به مردم برآیند و حق و حقوق آن ها را تضییع گردانند.
در این ارتباط، چنان چه فردی به این اطمینان برسد که فلان دستگاه اداری و اجرایی کشوری قصد پایمال کردن حقوق او را دارد و می خواهد در حقش اجحاف نماید، وی این فرصت را دارد تا با گرفتن وکیلی خوب و با شکایت در دیوان عدالت اداری حق و حقوق از دست رفته خود را باز ستاند.
در ضمن از دیگر وظایف، اختیارات و صلاحیت های دیوان عدالت اداری که می توان اشاره نمود، این است که این نهاد قادر است که با آیین نامه هایی که مخالف با قوانین و مقررات کشور است و همچنین مغایر با احکام شرعی می باشد، مقابله نماید و حتی در مواردی می تواند آن ها را باطل کند.
بر طبق ماده ی دوم قانون تشکیلات و آیین دادرسی کشوری که تنظیم گشته است، دیوان عدالت اداری از 4 قسمت با عنوان: شعب بدوی، بخش تجدید نظر، هیات عمومی و نیز هیات تخصصی زیر تشکیل شده است.
آیا می دانید که چگونه می توانیم بهترین وکیل دیوان عدالت اداری را پیدا نماییم؟
در بخش بعدی متن حقوقی با نام قیمت وکیل دیوان عدالت اداری، لازم می بینیم که به تشریح موردهایی در زمینه ی این که چگونه می توانیم بهترین وکیل دیوان عدالت اداری را پیدا نماییم، بپردازیم. لطفا در این بخش نیز با ما همراه باشید.
به مانند سایر موارد بهترین و مناسب ترین روش به منظور یافتن وکیل دیوان، جست و جو از طریق اینترنت می باشد، چرا که امروزه همه ی وکلای با سابقه و با تجربه دارای وب سایت می باشند که در آن رزومه ی خود را ارائه داده اند.
به کمک این وب سایت و جست و جوی در آ نو با اندکی تحقیق و بررسی می توانید به آن وکیل اعتماد نمایید و کار مهم خود را به او بسپارید. معمولا در بررسی های خود در اینترنت به مجموعه هایی برخورد می کنید که دارای بخش های مجزا و جدا از هم می باشند و مانند جاهای اداری دارای چندین دپارتمان جدا می باشند که چندین وکیل خوب، ماهر و با تجربه ی کاری بالا در این مجموعه ها فعالیت دارند.
یکی از بخش های این مجموعه ها به وکیل دیوان عدالت اداری اختصاص می یابد
یکی از بخش های این مجموعه ها به وکیل دیوان عدالت اداری اختصاص می یابد که می تواند برای مشاوره حقوقی و کمک به شما مثمر ثمر باشد.
به منظور درخواست و رسیدگی به همه ی دعاوی که قابل طرح در دیوان عدالت اداری می باشند و به علت این که اشخاص عموما شناخت و درک درستی از قوانین و مقررات ندارند و در ضمن طرح کردن دعوی در دیوان، با وجود آن که به خاطر مقدمات، مشابه دعاوی معمولی دادگستری هستند،
ولی شامل دستورالعمل ها، ضوابط و تشریفات ویژه ای می باشند. به این منظور سفارش می شود که به کمک یک وکیل دیوان خوب و با تجربه و با مشاوره ی وی، درصدد طرح شکایت برآمده و پیگیری و حل و فصل پرونده را به عهده ی او بگذارید.
شما در حال مطالعه ی مقاله ای علمی و حقوقی در زمینه ی قیمت وکیل دیوان عدالت اداری می باشید. تا انتها با ما همراه باشید.
آیا می دانید که وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری به چه کسی می گویند؟
با توجه به این که اغلب وکلای پایه ی 1 دادگستری به خاطر تجربه، توانایی و تبحر خاصی که در مسائل حقوقی و شکایات مربوط به دیوان عدالت اداری در مقایسه با سایر وکلای دادگستری دارا می باشند، از میزان تخصص بالاتری برخوردار می باشند و از این روی آن ها را تحت عنوان وکیل تخصصی دیوان عدالت ادرای می شناسند.
پر واضح است که از این قبیل وکلای توانمند، عملکرد بهتر و بیشتری در مقایسه با سایر وکلای دادگستری که رسمی می باشند، انتظار می رود. اگر به بیان بهتر بخواهیم بگوییم، وکیل متخصص در دیوان عدالت اداری ترکیبی از گرایش های حقوقی و خصوصی و همچنین گرایش های حقوق اقتصادی می باشد.
وکالت تخصصی در دیوان عدالت اداری از بعضی جنبه ها با سایر پرونده های در دست جریان در دادسرا و دادگاه انقلاب و عمومی فرق دارد و به همین خاطر وکیل متخصص در دیوان عدالت ادرای بایستی از همه ی این قبیل تفاوت ها مطلع و نسبت به آن ها آگاهی داشته باشد.
آیا می دانید که وکیل متخصص در زمینه ی دیوان عدالت اداری دقیقا چه مجموعه کارهایی را انجام می دهد؟
در واقع وکیل متخصص دیوان عدالت اداری بالاترین و تخصصی ترین مرجع اداری می باشد که برای رسیدگی به دادخواهی و تظلم خواهی افراد و احاد جامعه، چه حقیقی و چه حقوقی غیر دولتی کار انجام می دهد.
وکیل دیوان عدالت اداری کار رسیدگی به اقدامات و تصمیمات دولتی و نیز مراجع تجدید نظر خواهی که از آرای مراجع شبه قضایی مانند کمسیون اصل 100، هیئت حل اختلاف بین کارفرما و کارگر، هیئت تشخیص مالیاتی و همچنین هیئت تشخیص خواسته و مطالبات تامین اجتماعی را انجام می دهد.
اما آیا کسانی که در کشور ما در رشته ی حقوق تحصیل و کارشناسی حقوق را دارند، به این قوانین آشنا می باشند؟ در پاسخ به این پرسش می بایست گفت که این افراد قوانین و مقرراتی را که در این حوزه می بایست بدانند را در مقطع کارشناسی مطالعه نکرده اند و حتی خیلی از این افراد که کارشناسی ارشد حقوق در گرایش هایی به جزو گرایش و رشته ی حقوق عمومی تحصیل کرده اند، نیز خیلی از قوانین مرتبط با این زمینه را کسب نکرده اند.
پس با توجه به آن چه که گفته شد، می توان گفت که بسیاری از وکلای مشغول به کار نسبت به این مقررات اطلاع چندانی نداشته باشند و یا مطالعاتی را نیز در این زمینه انجام نداده باشند.
پرونده های طرح شده در دیوان عدالت اداری کم تر است
نسبت پرونده های طرح شده در دیوان عدالت اداری نسبت به پرونده های کیفری و حقوقی که در بقیه ی مراجع قضایی طرح می شوند، بسیار کم تر می باشند.
پس وکیلی می تواند در این زمینه به شما کمک کند که علاوه بر این که با مقررات و قوانین دیوان عدالت اداری کاملا آشنا باشد، آرای بسیار موفقی در دیوان عدالت اداری کسب کرده باشد که نشان می دهد، تجربه ی کافی در این زمینه را کسب کرده است.
برای این که مطلب برای شما بهتر توضیح داده شود، به ذکر یک مثال توجه کنید. فرض کنید که در ارتباط با تخلف ساخت و ساز در حوزه ی شهری و بر اساس کمیسیون ماده ی 100 شهرداری رایی صادر شده است.
صدور رای
این قبیل کمیسیون ها با اختیاری که توسط قانون و بر اساس ماده ی صد قانون شهرداری ها به آن ها داده است، تشکیل می گردد و با استناد کردن به ماده ی مذکور و همچنین تبصره های مربوط به آن اقدام به صدور رای می کند.
لطفا با بخش های بعدی مقاله ی قیمت وکیل دیوان عدالت اداری همراه باشید. چون قرار است که مطالب مفید و کاربردی را با شما خوانندگان گرامی و مخاطبین عزیز به اشتراک بگذاریم.
لازم است تا بدانید که این قبیل کمیسیون ها از شخصیت مستقلی نسبت به شهرداری برخوردار می باشد. در ضمن تبصره های ماده ی 100 خیلی تخصصی و دارای نکته های باریکی در ارتباط با تخلف های ساختمانی می باشد.
به این صورت که در خیلی از آراء صادره توسط دیوان عدالت اداری، فقط و فقط به خاطر این که کمیسیون ماده ی صد شهرداری به اشتباه، این مسئله را که مطابق به تبصره ای دیگر از همین ماده می باشد، را با استناد به تبصره ای دیگر که غیر مرتبط با آن موضوع بوده، اقدام به صدور رای کرده است. از این روی رای صادره در دیوان عدالت اداری باطل و مجددا به پرونده رسیدگی می نمایند تا زمینه ی احقاق حق فراهم گردد.
آیا می دانید که یک وکیل خوب در زمینه ی دیوان عدالت اداری چه کسی می باشد؟
یک وکیل دیوان عدالت خوب و با تجربه کسی است که با توجه به سوابق و همچنین وکالت در پرونده های شبیه به این مورد، قادر است تا نتایج موفقیت آمیز و نیز پوئن های زیادی را به سود موکل خود به ارمغان آورد.
کاملا واضح است که وقتی از وکیل دیوان عدالت اداری سخن به میان می آوریم، منظور وکیلی می باشد که به مقررات و قوانین تخصصی و ویژه در زمینه ی دیوان عدالت اداری کاملا آشنا و وارد باشد. با توجه به این توضیحات می توان گفت که منظور از وکیل خوب برای موفقیت در دیوان عدالت اداری، شخصی است که:
- نسبت به موضوعات قوانین شهرداری ها کاملا مسلط و بر آن احاطه داشته باشد.
- شناخت و آگاهی کامل از رویه ی قضایی دیوان عدالت اداری داشته باشد.
- نسبت به آراء صادر شده توسط هیات عمومی دیوان عدالت اداری اطلاع داشته باشد.
بهره گیری از وکیلی با تجربه و خبره
با بهره گیری از وکیلی با تجربه و خبره در این مورد و همچنین کسب آرای مثبت فراوان در مباحث گوناگون دیوان عدالت اداری و به عنوان مثال موضوعات مرتبط با شهرداری ها، هیئت تخلف های اداری در رابطه با کمیسیون های بدوی و همچنین تجدید نظر ماده ی صد، کمیسیون ماده ی هفتاد و هفت هیئت تشخیص مطالبه های مربوط به تامین اجتماعی و نیز آراء صادره توسط مراجع قضایی در مورد مالیات ها، کمک سودمندی به شما خواهد شد.
آیا می دانید که مهم ترین تفاوت بین وکیل دیوان عدالت اداری و وکیل دعاوی دادگستری در چه چیزهایی می باشد؟
اداری بودن پرونده های مرتبط با دیوان عدالت اداری:
طبق آیین نامه ی دادرسی و قوانین تشکل های دیوان عدالت اداری، برای رسیدگی به دعاوی، شکایات، اعتراض ها و تظلم های مردمی نسبت به واحدها، مامورین و قانون های دولتی، در صورتی که مغایر با قوانین و همچنین خلاف اختیارات مقام صادر کننده باشد،
در چنین حالتی کار رسیدگی در دیوان عدالت اداری که تحت نظر رئیس قوه ی قضاییه می باشد، به انجام می رسد. بر اساس این قوانین، مامورین دولتی نیز بر طبق سمتی که به لحاظ موقعیت اداری دارند، ممکن است که طرف دعوی قرار گیرند.
شکایت ها و اعتراض های مردم نسبت به تصمیم ها و عملکردهای مسئولین دولتی در دیوان عدالت اداری با کمک وکیل خبره و متخصص دیوان مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
همه ی این اقدام ها و تصمیم ها که در دیوان عدالت اداری گرفته می شود، از ویژگی ادرای برخودار می باشند و از جمله مسائلی که می تواند مورد اعتراض قرار گیرد، این است که مغایر با قوانین عمل شده باشد.
غیر حضوری بودن رسیدگی به پرونده ها در دیوان عدالت اداری:
روش غیر حضوری در رسیدگی به شکایات در دیوان عدالت اداری سبب می گردد تا تصمیمات بر طبق لوایح هر دو طرف و بر اساس محتوای دادخواست انجام پذیرد.
از این روی شایسته ترین وکیل دیوان عدالت اداری بایستی واقف و مسلط به همه ی مسئولیت ها و اختیارات هر کدام از ارگان ها و دستگاه های دولتی باشد تا قادر شود که بر طبق آن ها اعتراض موکل خود را به پیش ببرد.
لازم به ذکر است که مدت زمان دفاع در دیوان عدالت اداری خیلی محدود می باشد، زیرا وقتی که وکیل متخصص دیوان عدالت اداری مورد وکالت شخص شاکی را عهده دار می گردد، فقط هنگامی قادر است تا لایحه ی تکمیلی را عرضه دارد که پس از ثبت دادخواست لایحه ابرازی طرف شکایت تحویل گردد.
مقید بودن به مهلت اعتراض آراء کمیسیون های دیوان عدالت اداری:
قبل از آن که آیین دادرسی و قوانین تشکیلات اجرایی گردد، همه ی دعاوی، شکایت ها و اعتراض های کمیسیون ها و هیات های ارگان های دولتی و اداری فاقد مهلت بودند، ولی بعدا بر طبق ماده ی 16 قانون، مراجع ذیربط موظف شدند تا تصمیمات، رای و نظرشان را اصلاح نمایند
و به این ترتیب افراد شاکی بتوانند با کمک وکیل متخصص دیوان عدالت اداری در زمان مشخص شده به دیوان عدالت ادازی اعتراض کنند. چنان چه ابلاغیه غیر واقعی باشد و افراد ذی نفع نسبت به آن اطلاعی نداشته باشند، شعبه ی دیوان عدالت اداری وظیفه دارد تا در بدو امر به موضوع ابلاغ رسیدگی کند.
آیا در خصوص استفاده از روش های فوق العاده توسط وکیل تخصصی دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
وقی سخن از روش های فوق العاده می شود، این بدان معنی می باشد که رای قطعی صادر گردیده است، اما شخص شاکی خود را در مقام اعتراض قرار داده است.
حال در قانون دیوان عدالت اداری راه و روش های فوق العاده ای برای برگرداندن رایی که صادر شده است، وجود دارد که بایستی توسط وکیل متخصص دیوان ارائه و رسیدگی گردد. در صورتی که اعتراض مغایر با شرع و قانون به رای قرار گیرد، فقط یک بار امکان طرح شدن دارد.
آیا از قیمت وکیل دیوان عدالت اداری در دعاوی گوناگون دیوان، اطلاع دارید؟
در ارتباط با قیمت وکیل دیوان عدالت اداری می بایست قائل به تفکیک باشیم. به عنوان نمونه در شکایات جزئی و کم اهمیت مثل اعتراض به رای شورای حل اختلاف، نظر اداره ی کار، رای کمیسیون ماده ی صد و یا هر کدام از کمیسیون های موضوع ماده های 77 و 99 قوانین شهرداری از یک طرف و شکایات و پرونده های عظیم مثل اعتراض به غیر قانونی بودن تملک اراضی و حتی مشخص شدن تخلفات شهرداری و منتهی شدن به خسارات مالی زیاد، از سوی دیگر، می بایست تفکیک و تفاوت را قائل شویم.
در گروه دوم دعاوی مختلفی که در بالا اشاره نمودیم، غالبا مبلغ حق الوکاله و همچنین قیمت وکیل دیوان عدالت اداری با گرفتن وکیلی خبره و با تجربه در دیوان عدالت اداری و شهرداری به هزینه های حق وکالت معمول در دادگستری نزدیک می باشد.
آیا از تفاوت ما بین قیمت وکیل دیوان عدالت اداری و دادگاه ها اطلاع دارید؟
در شکایات مالی مربوط به دادگستری و همچنین بعضی شکایات غیر مالی که البته نتیجه ی آن دفع زیان و یا به دست آوردن نفع می باشد، اکثر وکلای دادگستری میزان و مبنا را بر اساس 10 درصد ارزش خواسته شده، در نظر می گیرند.
ولی انتظاری که از یک وکیل با تجربه و شایسته ی دیوان عدالت اداری می رود، با توجه به غیر حضوری بودن درخواست رسیدگی به شکایت در دیوان عدالت اداری طبیعتا بایستی در مقایسه با دعاوی مرتبط با دادگستری مبلغ کم تری را درخواست نماید.
به طور کلی می توان گفت که قیمت وکیل دیوان عدالت اداری به نسبت قیمت وکیل دعاوی در دادگاه ها و نیز دادسری عمومی و انقلاب کم تر می باشد،
اما در بعضی شکایات مثل اعتراض به نظر هیئت تخلف های اداری که منجر به انفصال و یا حتی اخراج دائمی مستخدم می شود، با در نظر گرفتن مهمی وارزش کار و همچنین نتیجه ی آن، عمل نکردن به اصل پیشنهادی که در بالا عنوان شد، به منظور مشخص نمودن حق وکالت منطقی به نظر می رسد.
آیا در خصوص چگونگی طرح شکایات در دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
اعتراض و دعوی در دیوان عدالت اداری مشابه شکایت در سایر دادگستری ها نیاز به تنظیم و ارائه ی دادخواست دارد که به فرم چاپی و رسمی و به خصوص از طریق سامانه ی ثبت دادخواست مربوط به دیوان عدالت اداری در اختیار درخواست کنندگان قرار دارد.
شخص خواهان یا به عبارتی شاکی می بایست مدارک لازم را ضمیمه ی دادخواست خود کند و در ضمن مسئله ی دعوا و یا خواسته اش را به صورت روشن و آشکار و نیز بدون هیچ ابهامی در دادخواست خود قید کند.
بعد از کامل نمودن دادخواست و چنان چه دادخواست ثبت شده بدون نقص باشد، پرونده ی مذکور به همراه گزارش تکمیل دادخواست که مدیر دفتر آن را تنظیم نموده، با ضمائم مربوطه تقدیم رئیس شعبه می گردد.
تحقیق در رابطه با صلاحیت دیوان در جهت رسیدگی به دعوی و شکایت
در این مرحله رئیس شعبه پیش از هر گونه اقدام، تحقیقی در رابطه با صلاحیت دیوان در جهت رسیدگی به دعوی و شکایت خواهد نمود. در صورت نداشتن صلاحیت لازم دیوان برای رسیدگی به پرونده ی مزبور، بدون هیچ اقدام عملی، قرار نبود صلاحیت صادر می گردد.
از جمله موارد رایج که دیوان عدالت نمی تواند و در صلاحیتش نیست که رسیدگی کند، شکایت نهادها و سازمان های مختلف بر علیه مردم می باشد. در این نوع شکایت ها و پرونده ها دادگاه عمومی صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارد.
پس می توان گفت که دیوان عدالت اداری صلاحیت رسیدگی به اعتراض و شکایت مردم بر علیه نهاد و یا سازمان های مختلف را دارد و نه بر عکس آن. همه ی رای های صادر شده از شعبه دادگاه های بدون دیوان، می تواند قابل تجدید نظر باشد که این برمی گردد به در خواست و تقاضای هر کدام از دو طرف دعوی. پیشنهاد می شود که این مراحل زیر نظر یک وکیل خوب دیوان اداری انجام شود،
البته به این شرط که وکیل مورد نظر در هنگام تنظیم دادخواست، وکالت نامه ی خود را ضمیمه ی دادخواست کند که این کار به منظور احراز سمت انجام می شود.
آیا می دانید که در پرونده های دیوان عدالت اداری طرفین دعوا چه کسانی و چگونه تعریف می شوند؟
در این نوع پرونده ها یکی از طرفیت دعوا، خواهان یا همان شاکی است که در حق او ستم و ظلمی انجام شده است و در واقع مدعی به شمار می آید. این طرف می تواند شکایت خود را در دیوان عدالت اداری با کمک گرفتن از یک وکیل، تنظیم کند.
شخص مدعی و شاکی هر کدام از افراد عادی جامعه می تواند باشند، اما همان طور که گفته شد، نهادها و سازمان های دولتی نمی توانند دراین جایگاه شاکی باشند. طرف دیگر دعوا که او را خوانده ی دعوا و یا متشاکی هم می گویند، حتما می بایست دستگاه و سازمان های دولتی باشد.
پس مشخص است که شکایت بر علیه بخش های خصوصی در دیوان عدالت اداری قابل تنظیم و پذیرش نمی باشد، اما به صورت استثنا، دیوان عدالت اداری می تواند به شکایت هایی که بر علیه برخی از نهادها و سازمان های غیر دولتی، طرح شده باشد، رسیدگی کند. از جمله ی این دستگاه ها و نهادهای غیر دولتی می توان سازمان تامین اجتماعی، بنیاد مسکن انقلاب و…. را نام برد.
آیا می دانید که مهم ترین اختیارات و وظایف دیوان عدالت اداری کدام موارد می باشند؟
- بررسی و رسیدگی به شکایت های طرح شده از اقدامات و همچنین تصمیمات سازمان های دولتی، مامورین دولتی و…
- رسیدگی به شکایت های مطرح شده از اقدامات و تصمیمات سازمان و نهادهای دولتی مانند وزارت خانه ها
- رسیدگی به شکایت های مردمی که نسبت به آرا و تصمیمات قطعی هیئت ها، شوراها و کمیسیون هایی که در اداره های دولتی بر طبق مقررات مختلفی ایجاد شده اند و وظیفه ی رسیدگی به موارد خاصی را در آن سازمان و یا نهاد دولتی دارند.
- رسیدگی به شکایت های مطرح شده از کارمندانی که مشمول قانون استخدام کشوری می باشند و همچنین قضات و مستخدمین موسسات و واحدها.
در ادامه ی این مقاله شما را از چند و چون هزینه و قیمت وکیل دیوان عدالت اداری آگاه می کنیم.
آیا می دانید که قیمت وکیل دیوان عدالت اداری برای طرح شکایت چگونه محاسبه می شود؟
قیمت وکیل دیوان عدالت اداری مانند وکلای دیگر از جمله وکیل ملکی و… بستگی به وعده و توافقی که از قبل بین وکیل و موکل صورت گرفته است، دارد. در واقع به صورت کلی نمی توان هزینه و رقم خاصی را معین کرد و با توجه به آن چه که بین وکلا مرسوم هست و میزان حق الوکاله ی وکلای دادگستری می توان هزینه را تخمین زد،
اما با توجه به این که روند این نوع رسیدگی ها در دیوان عدالت اداری غیر حضوری می باشد، قیمت وکیل دیوان عدالت اداری می بایست نسبت به وکلای دادگستری پایین تر باشد و این نکته ای است که می بایست وکلای دیوان عدالت اداری آن را مد نظر داشته باشند.
آیا در خصوص اهمیت مشاوره ی حضوری با وکیل دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
اهمیت مشاوره ی حضوری برای هر امری بر کسی پوشیده نیست و از این روی مراجعه به دفتر وکالت وکیل دیوان عدالت اداری و انجام مشاوره ی حضوری با وی، قدرت شناخت را برای فرد درخواست کننده بیشتر می نماید و البته حس اعتماد و اطمینان بالاتری را در شخص به وجود خواهد آورد.
در ضمن با مشاوره ی حضوری امکان مشاهده و مطالعه ی پرونده های گذشته و همچنین رزومه ی وکیل دیوان عدالت اداری امکان پذیر می گردد و نسبت به رضایت موکلین پیشین از وکیل مورد نظر شناخت پیدا خواهید نمود.
آیا می دانید که چگونه می توانیم روند دعوی و پرونده ی خود را به وکیل دیوان عدالت اداری بسپاریم؟
با توجه به مطالب گفته شده، گرفتن وکیلی با تجربه و خبره برای طرح دعوی مرتبط با دیوان عدالت اداری و همچنین پیگیری پرونده، می توان در حصول به نتیجه ی موثر، بسیار مفید واقع شود.
در این رابطه بایستی بهترین وکیل را برای موفقیت در امری که در پیش است، انتخاب نمود که بدین منظور شما می توانید به مشاوره با متخصصین این بخش به آن چه که می خواهید دست یابید. بعد از مشاوره و راهنمایی و تعیین قیمت وکیل دیوان عدالت اداری قرار داد بین طرفین تنظیم می شود.
در ادامه ی مقاله ی قیمت وکیل دیوان عدالت اداری، مرجع رسیدگی به شکایات مردمی از دستگاه های اجرایی را معرفی می کنیم.
آیا در خصوص دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع رسیدگی به شکایات مردمی از دستگاه ها و نهاد های اجرایی اطلاعاتی دارید؟
همان طور که در سطرهای قبل تر گفتیم، تنها مرجع رسیدگی به شکایت و دادخواهی مردم از دستگاه های اجرایی، دیوان عدالت اداری می باشد. پس با توجه به این نکته که دیوان، تنها مرجع تظلم خواهی مردم از دستگاه های اجرایی و دولتی می باشد، بنابراین حکم هایی که از سوی قضات در این دیوان صادر می شود، می بایست نهایت دقت در آن رعایت شود. چرا که حکم صادره از دیوان بسیار حائز اهمیت می باشد.
این حکم مهم ترین و آخرین راه برای اجرای عدالت می باشد. با توجه به مطالب گفته شده، مردم از دیوان عدالت اداری انتظار دارند که بتوانند از این طریق بسیار سریع به حق خود برسند. بنابراین دیوان در این زمینه می بایست با دقت و سرعت عمل بالایی وارد عمل شود و به گونه ای عمل کند که حقی از شخص یا افرادی توسط دستگاه ها و نهادهای دولتی و اجرایی پایمال نشود.
البته لازم است تا این نکته را در نظر داشته باشیم که در کشورمان متاسفانه حجم ورودی پرونده ها به قوه قضایی بالا می باشد. در دیوان عدالت اداری هم این مشکل نیز به چشم می خورد که تعداد بالای شکایات و حجم زیاد پرونده های ورودی به این دستگاه باعث می شود که سرعت و روند رسیدگی کاهش پیدا کند
و علاوه بر آن ممکن است که درصد خطا نیز بالا برود. برای برطرف نمودن این مشکل، مسئولان دیوان می بایست حجم ورودی دعاوی و اعتراضات را به وسیله پیشگیری کنترل نمایند تا از ورود خیلی از پرونده های کم اهمیت و غیر ضروری به آن جا جلوگیری گردد.
آیا می دانید که حق الوکاله و تمبر مالیاتی وکیل چیست و بنا بر چه دلایلی می بایست پرداخت گردد؟
در حقیقت حق الوکاله همان هزینه ای می باشد که موکل می بایست برای اموری که وکیل برای وی انجام می دهد، پرداخت نماید که هر ساله میزان آن به وسیله ی تعرفه هایی که اعلام می گردد، مشخص می شود.
در ضمن این موارد در قراردادی که فی مابین شما و وکیل تان منعقد گردیده است، به این صورت ثبت می شود که در ازای هزینه ی این امر از کدام تعرفه نامه استفاده شده و بر طبق چه چیزی این میزان مقرر گردیده است.
لازم به ذکر است که بر اساس قوانین مالیاتی، وکلای حقوقی و قضایی و نیز کسانی که محکمه های خصوصی وکیل می باشند و امر وکالت را عهده دار هستند، موظف می باشند که عدد حق الوکاله را در قرار دادشان ثبت نمایند و برابر 5 درصد آن را به عنوان علی الحساب مالیات در روی قرارداد وکالتی شان تمبر الصاق و ابطال کنند.
آیا در خصوص چگونگی پرداخت حق الوکاله و تمبر مالیاتی بعد از انعقاد قرارداد اطلاعاتی دارید؟
در آغاز کار رسیدگی به پرونده توسط وکیل، بایستی مبلغ حق الوکاله ی وکیل خود را بپردازید و در صورتی که در آخر کار، رای به سود شما صادر گردد و شخص شما را در زمینه ی شکایت پیروز اعلام دارند، شما می توانید که مبالغ پرداختی را تا مقداری که منطبق بر تعرفه نامه های رسمی است، از شخص خوانده که محکوم گردیده است، دریافت کنید. این یک مسئله ی قانونی می باشد که زیر نظر دادگاه بایستی پرداخت شود.
آیا از میزان تعرفه های حق الوکاله برای حساب کردن مبلغ وکالت خبر دارید؟
با در نظر گرفتن موضوعاتی که در بخش های بالا عنوان کردیم، در صورتی که می خواهید مبالغ حق الوکاله را بهتر و دقیق تر بر اساس آیین نامه های تعرفه محاسبه نمایید و با روش و فرمول مربوط به آن ها آشنایی بیشتری پیدا نمایید، در ادامه ی این نوشتار بخش های با اهمیت آیین نامه را برای شما بیان می کنیم.
قرارداد قیمت وکیل دیوان عدالت اداری، مابین وکیل و موکل منعقد می گردد و چنان چه قراردادی از پیش ثبت نشده باشد، به منظور حساب کردن تعرفه و مبالغ کلی می توان موارد زیر را اعمال نمود و آن ها را لحاظ کرد:
- چنان چه قرارداد حق الوکاله پایین تر از مبلغ تعرفه ی وکالتی باشد، برای محکوم علیه آن میزانی که اندک می باشد، معیار و ملاک واقع می گردد.
- در صورتی که حق الوکاله بالاتر از تعرفه ای باشد که مقرر گردیده است، می بایست در قرارداد وکالت نامه به صورت کامل اعلام شود. در غیر از این حالت، کار وکیل قانونی نمی باشد و در ضمن پیگیری جزائی و قضایی به دنبال دارد.
- چنان چه در مواردی اختلافات مالی در میان باشد، میزان حق الوکاله در مواردی که حکم صادر شده ی دادگاه معین و بر اساس بهای درخواست شده باشد، ده درصد از مقدار آن بها خواهد بود.
آیا در خصوص موارد تاثیر گذار دیگری که در قیمت وکیل دیوان عدالت اداری موثر می باشند، اطلاع دارید؟
باید دانست که تحصیلات وکیل از جمله مواردی می باشد که در مشخص کردن تعرفه تاثیر گذار می باشد و وکلای دارای مدرک فوق لیسانس تا 5 درصد قیمت پایه و دارندگان مدرک دکترا تا 10 درصد قیمت پایه به مبلغ حق الزحمه ی آن ها اضافه می گردد.
از سایر موارد موثر در مشخص کردن تعرفه و افزایش آن، می توان به سابقه ی وکیل اشاره نمود. به این ترتیب که در ازای هر سال که خدمت قضایی انجام داده باشد، کار وکالت انجام داده باشد و حتی عضو هیئت علمی دانشگاه باشد، یک درصد قیمت پایه و چنان چه سی سال سابقه دارا باشد، 20 درصد به حق الزحمه ی ایشان اضافه می گردد.
در مورد وکلایی که در تهران بزرگ و مراکز استان ها مشغول به کارند، 10 درصد قیمت پایه و همچنین وکلای شهرهای بزرگ تا 5 درصد قیمت پایه به میزان حق الوکاله ی آن ها افزوده می شود.
در رابطه با مواردی که دلیل اختلاف مسائل مالی نمی باشد، مشخص نمودن هزینه ی تقاضا شده ضرورت ندارد و در ضمن در موارد کیفری، تعیین کننده ی مبلغ حق الوکاله دادگاه می باشد، حتی اگر شخص متهم خواهان مشخص کردن آن باشد و یا نباشد.
آیا این امکان وجود دارد که برای دعوی خود در دیوان عدالت اداری از وکیل بهره گیریم؟
در این بخش از نوشتار، به این موضوع خواهیم پرداخت که وقتی شما احساس کردید که یک دستگاه اداری و اجرایی حق و حقوق شما را پایمال نموده است و به همین خاطر تصمیم به شکایت از آن ها بگیرید، اما به علل زیادی زمان لازم را برای این امر نداشته باشید، شما به آسانی قادر خواهید بود تا یک نفر را که متخصص و مورد اعتمادتان می باشد را به عنوان وکیل خود انتخاب نمایید.
بعد از بستن قرارداد می توانید از او درخواست کنید تا حق و حقوق تضییع شده ی شما را به شما برگرداند. شخص وکیل هم به خاطر این که کار پیگیریش در پیش شما حائز اهمیت گردد، بابت این کارش هزینه ای را به عنوان حق وکالت دریافت می دارد.
حال بنا داریم تا در این بخش از متن شما را با چگونگی حساب کردن حق الوکاله و مبلغی که برای گرفتن وکیل می دهید، بهتر آشنا نماییم تا خود نیز قادر باشید، هزینه ی مربوط به وکیل تان را محاسبه کرده و از بروز کلاهبرداری و سوء استفاده جلوگیری شود.
در زمان هایی که با مسائل قضایی و حقوقی رو به رو می گردید، اشخاص دانا و باهوش از وکلای خوب کمک می گیرند تا قادر شوند که به سرعت و به بهترین نحو ممکن پرونده و دعوی خود را به سرانجام رسانند. در ضمن با بینشی که وکیل به شما خواهد داد، در مدت رسیدگی به شکایت آگاهی تان نسبت به حق خودتان بیشتر می گردد و این خود باعث می شود تا با بینش کاملی پرونده خود را پیگیری نمایید.
آیا می دانید که دیوان عدالت اداری شامل چه تشکیلاتی می باشد و حدود اختیارات و وظایف آن چیست؟
بر اساس نص و صراحتی که در قانون اساسی و در ماده ی نوزده قانون دیوان عدالت اداری که در سال 1385 به تصویب رسیده است، حدود وظایف هیئت عمومی دیوان عدالت اداری بر طبق موارد زیر است:
– بررسی و رسیدگی به تظلم ها، شکایات و اعتراضات مردمی یا حقوقی می باشد.
– صادر نمودن نظر وحدت رویه در مورد رای های صادره از شعب مختلف دیوان.
– به تصویب رساندن و صادر نمودن وحدت رویه در زمانی که درباره ی موضوعی واحد، آرای شبیه به هم بسیاری صادر گردیده باشد.
در ضمن آیین نامه ها و دیگر قوانین دولتی و شهرداری ها از لحاظ مغایرت مدون آن ها با قوانین و احیای حق مردم در اتفاقاتی که تصمیم ها یا عملیات و یا مقررات ذکر شده به علت مغایرتش با قانون و تطابق نداشتن یا صلاحیت نداشتن مرجع مرتبط یا تجاوز نمودن از برداشت غلط و خلاف قانون از محدوده ی وظایف یا تخلف کردن در انجام قانون و مقررات و یا سر باز زدن از انجام وظایف و مسئولیت هایی که سبب تضییع شدن حق مردم می گردد.
شرایط و نحوه ی رسیدگی به پرونده ها و نیز آیین دادرسی به دعاوی در دیوان عدالت ادرای به چه صورتی می باشد؟
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال آن تاسیس جمهوری اسلامی در ایران و همچنین مصوب شدن قانون اساسی، برای درخواست و رسیدگی به شکایت ها، دعاوی و نیز اعتراضات مردمی از دستگاه های اجرایی و نهادهای اداری کشوری، دادگاهی عالی تحت عنوان دیوان عدالت اداری تاسیس گردید که کار آن نظارت بر انطباق آیین نامه ها و هدف ها و تصمیم ها و امور اجرایی و عملی در رابطه با قوه ی مجریه و حل و فصل اختلافات و دعاوی مابین اشخاص و دولت می باشد.
دیوان عدالت اداری از جمله نهادهای ویژه ی دادگستری می باشد که قانون شکل گیری و تاسیس آن در سال 1360 مصوب شد و آیین دادرسی آن تا الان چند باری اصلاح گردیده است.
دیوان عدالت اداری بر اساس ماده ی هفتم قانون دیوان عدالت اداری که در سال 1385 به تصویب رسیده است، شامل تشکیلات زیر است:
هر کدام از شعب دیوان عدالت اداری ترکیبی شامل 1 رئیس و 2 مستشار می باشد که معیار و میزان صدور رای، نظر اکثریت عضوها یا به عبارت ساده تر 2 نفر از 3 نفر یا این که هر 3 نفر و روش های صادر شده از هر کدام از شعب قطعی تلقی می گردد.
این خود به این معنا می باشد که در حالت معمولی نمی توان نسبت به آن تجدید نظر نمود. بر اساس آن چه که بیان شد، احتیاجی به اجماع هر 3 نفر برای صادر کردن رای نمی باشد، بلکه اجماع 2 نفر از 3 نفر هم در جهت قانونی شدن صدور رای کافی می باشد.
آیا در خصوص مسئولیت ها، وظایف و حد و حدود اختیارات دیوان عدالت اداری اطلاعاتی دارید؟
- بررسی و رسیدگی به دعاوی، شکایات و اعتراضات مردم نسبت به اقدام ها و تصمیم های ارگان ها و سازمان های دولتی شامل ادارات و غیره
- بررسی و رسیدگی به دعاوی و همچنین طرح کردن شکایت از اقدام ها و تصمیم های ماموران دستگاه های اجرایی و دولتی، سازمان ها، وزارت خانه ها و غیره
- بررسی و رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم نسبت به رای ها و تصمیم های قطعی مربوط به کمیسیون ها، شوراها و هیئت هایی که بر اساس مقررات گوناگون در دستگاه ها، ادارات دولتی و شهرداری ها ایجاد گردیده اند که به کارها و امور ویژه ای رسیدگی و نظارت می نمایند همانند کمیسیون ماده ی صد شهرداری.
- رسیدگی و حل و فصل دعاوی مربوط به مصوبات، آیین نامه ها، سایر نظامات و قوانین دولتی و شهرداری که بر مغایر شرع و قوانین و یا غیر حدود وظایف قوه ی مجریه مصوب شده و منتشر گردیده است.
- بررسی و رسیدگی به دعاوی و اعتراض های قضات و کارمندهای مشمول قوانین و مقررات استخدام کشوری و همچنین دیگر کارمندان واحدها، دستگاه ها و موسسه ها از نظر تضییع و پایمال شدن استخدام شان.
آیا در زمینه ی شباهات و تمایزات دیوان عدالت اداری در مقایسه با دیگر محاکم قضایی اطلاعاتی دارید؟
راه و روش رسیدگی به پرونده هایی که به دیوان عدالت اداری ورود پیدا می کنند تا میزان خیلی زیادی و حتی می توانیم بگوییم که به طور کامل شبیه به آیین رسیدگی در دادگاه ها و محکمه های عمومی دادگستری می باشد.
به این منظور و بر اساس اصل 21 قانون دیوان عدالت اداری کار بررسی و رسیدگی به پرونده های متقاضیان احتیاج به تنظیم، ارائه و تقدیم دادخواست پیدا می کند که بایستی به زبان فارسی و در برگه های چاپی از پیش که چارچوب خاصی هم دارد، نوشته شود.
آیا از تفاوت رسیدگی به پرونده ها در دیوان عدالت اداری با سایر محاکم قضایی اطلاع دارید؟
مهم ترین تفاوتی که بین رسیدگی به پرونده ها در دیوان عدالت اداری و دیگر محکمه های قضایی وجود دارد، در این می باشد که در مورد دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به پرونده ی شخص شاکی ضرورت و احتیاجی برای حضور طرفین دعوی وجود ندارد و بدون حضور فیزیکی اصحاب دعوی کار بررسی و رسیدگی به مسئله ی شکایت انجام می شود.
البته لازم به ذکر است که در واقع لزوم و با در نظر گرفتن کم و کسری پرونده و همچنین مقتضی شمردن دیوان عدالت اداری از هر کدام از اصحاب دعوی، می تواند هر یک از آن ها را در جهت توضیح بیشتر و بهتر و کامل تر به دیوان دعوت نماید و از اطلاعات شان در جهت رسیدگی به پرونده بهره برداری نماید تا با انجام این امر، بر میزان دقت آن ها در صدور رای پایانی اضافه گردد.
از طرف دیگر تفاوتی دیگری که بین آیین دادرسی دیوان عدالت اداری با آیین دادرسی دیگر محکمه های قضایی موجود می باشد، به این گونه است که هزینه ی دادرسی در دیوان عدالت اداری و قیمت وکیل دیوان عدالت اداری کم تر و خیلی کم تر می باشد و ضمنا از نظر تشریفات خیلی ساده تر می باشد که این ها همه وجه تمایز دیوان عدالت اداری در مقایسه با دیگر محاکم قضایی می باشد.
در مورد استثنائاتی که می بایست تا دیوان عدالت اداری در آن ها سکوت نکند، مردم قادر می باشند تا حق و حقوق از بین رفته و ضایع شده ی خود را در قوانین ناشی از آیین دادرسی مدنی که وجود دارد، پیگیری و دنبال نمایند تا به نتیجه برسد.
خلاصه ی مطالب و نتیجه گیری
همان طور که در مقاله ی قیمت وکیل دیوان عدالت اداری ملاحظه نمودید، اصولا هزینه ی مربوط به وکیل دیوان به علت سیستم غیر حضوری بودن آن و سادگی در تشریفات دیوان عدالت اداری و…. در مقایسه با سایر محاکم قضایی بسیار کم تر می باشد
و به خاطر همین ویژگی منحصر به فردی که دارد، ایجاب می کند تا کار حل و فصل دعاوی، شکایت و اعتراض از ارگان ها و دستگاه های دولتی و اجرایی و دیگر موارد مرتبط را به آن ها بسپاریم تا هم به لحاظ هزینه ای و هم از نظر کیفیت کار رضایت مطلوب حاصل شود و نتیجه ی خوبی به ارمغان آورد.
در این قسمت به انتهای متن علمی و حقوقی ما در زمینه ی قیمت وکیل دیوان عدالت اداری رسیدیم. امید داریم که از مطالبی که در خصوص قیمت وکیل دیوان عدالت اداری برای شما بیان نمودیم، نهایت بهره را برده باشید و قادر باشید که از نکته های توضیح داده شده در موارد لزوم و پرونده های حقوقی خویش در دیوان عالی عدالت کشوری استفاده نمایید.